Innerlijk Kind

 

Veel van onze angsten en opvattingen komen vanuit ons kind. En daarmee bedoel ik het kind in jou, je kleine ik. Het heeft de kijk op de wereld van zijn of haar ouders overgenomen, de strakke regels over wat wel en niet goed is, wat wel en niet mag en de verwachtingen over dat je lief hoort te zijn en goed moet presteren. Tijdens onze weg naar volwassenheid nemen we deze opvattingen voor waar aan en pas als we genoeg lijden op onze weg zijn tegengekomen, kan er een punt ontstaan waarop je je beseft dat deze regels en maatschappelijke oordelen niet van jou zijn. Als je je gaat afvragen wat nu eigenlijk van jou is, jouw kijk op de wereld, wat jij nu eigenlijk fijn vindt, kun je je gaan losmaken van alle opvattingen die jou klein hebben gehouden. Je komt dan tot innerlijke bloei en gaat jezelf leren kennen. Door het gevoel alleen onder voorwaarden lief gevonden te worden, heb je dit over jezelf ook voor waar aangenomen. Maar als je precies weet wie jij bent, wat jij wil en wat jij voelt, dan ga je ook van jezelf houden…..onvoorwaardelijk, zonder goed of fout. Je bent goed zoals je bent en je mag je schuldgevoelens en angsten los gaan laten. Want een ding is zeker: pas als je zelfliefde hebt ontwikkeld, kun je liefde aan anderen geven. Je leeft vanuit je hart en niet meer vanuit je hoofd.

Vandaag gebruik ik de Inner Child kaarten,

Kies welke van de twee afbeeldingen jou het meest aanspreekt en geniet van wat deze bijzondere kaart jou schenkt.

 

De eerste kaart:

Zeven van de Harten

Zeven is het mystieke getal van de visies, de dromen en van contemplatie. Het hoort ook bij de zeven chakra’s, de zeven pilaren van wijsheid in het midden oosten, de zeven zusters van de Pleiaden, en de zeven sterren van het sterrenbeeld de Grote Beer.  De vredige meermin op deze kaart mediteert onder een arkade van zeven Gevleugelde Harten in een verzonken tempel van Atlanta. Ze draagt een zevenpuntige ster, en deze symboliseert het licht van spirituele bescherming en begeleiding. In zekere zin is zij aan het dromen. Als jij  mediteert over de universele waarheden en geheimen, kun je je bewustzijn laten uitstijgen boven de grenzen van tijd en ruimte. Daar word je je vaak de goddelijke overvloed gewaar die in je hart leeft. En ook een grotere behoefte aan duidelijkheid en helderheid. Dit kan voor jou een goed moment zijn om je fysieke energie wat terug te nemen en je te concentreren op het spirituele hier en nu. Maak je weer vertrouwd met de kracht van je verborgen hulbronnen, en breng je uiterlijke verlangens weer in evenwicht met je innerlijke behoeften. Trek de tijd uit om alleen te zijn, en je ziel weer te voeden. Creéer je eigen kleine wereld of heiligdom, waar de chaos van buiten niet kan doordringen. In deze oprechte momenten kunnen weldadige boodschappen hun weg naar jou vinden.

Kaart 2

Vier van de Staven

Een van de grootste mysteries van de Schepping is de levenskracht die in een zaadje verborgen ligt. Als we een tuin gaan beplanten gaan we eerst de aarde prepareren, net zoals je een warm bedje klaarmaakt voor een kindje. We bedekken het zaad met de volle aarde, en geven het de tijd te rijpen. En al gauw komt de plant triomfantelijk boven de grond, barst in bloesem uit, en reikt omhoog naar de hemel. De metafoor van het zaad kan gelden voor ieder aspect in ons leve: het zaad van de kennis, het zaad van de waarheid, de ontwikkeling van het bewustzijn en zo voort. De afbeelding stelt het planten voor van nieuwe wijsheid, en het opnieuw opbouwen van een fundament van intuïtie. De tuin heeft vier hoeken. Deze stellen de vier seizoenen voor, en de vier hoofdrichtingen. In het oude Griekenland stonden vier vrouwen symbool voor de vier seizoenen: de zomer droeg een krans van graan op het hoofd, De Herfst een mand met fruit, de Lente was getooid met bloemenkransen, en de Winter was blootshoofds. De elfen op deze kaart stellen de Lente voor, de tijd van nieuwe aanplant, wachtend op een nieuw seizoen van Zon en ontkiemen. Nieuwe ideëen zaaien zich uit in  je leven. Bereid je erop voor dat de tijd van vrucht dragen gaat komen.  Plant ook je eigen creativiteit en zie hoe die gaat groeien.

Liefs Nicole

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *